Kako do nas

Sadna cesta je dostopna iz treh glavnih smeri, in sicer iz Ljubljane, Litije in Dolenjske.
IZ LJUBLJANSKE SMERI

Z avtom ali s kolesom:

V kolikor se peljete po avtocesti, izberite izvoz Ljubljana – Bizovik in zavijete za Sostro. Vožnjo nadaljujete po Litijski cesti in se držite glavne ceste, ki vas bo vodila preko hribov na Pečarja in se nato spustila v dolino Besnica. Dostop po tej cesti je mogoč vsem vozilom, tako avtobusom, dostavnim in osebnim vozilom, kot kolesarjem.
Dostop z ljubljanske smeri skozi Zalog je zaradi prenizkega podvoza v Podgradu mogoč samo z avtomobilom ali s kolesom.

Z vlakom:

Na izlet po Sadni cesti se lahko odpravite tudi z vlakom in nato pot nadaljujete po eni izmed pohodniških ali kolesarskih poti.
Prva postaja iz smeri Ljubljana se nahaja v Zalogu, kjer lahko pot nadaljujete peš ali s kolesom po glavni cesti do Podgrada. V Podgradu nato zavijete na eno izmed pohodniških ali kolesarskih poti.
Druga postaja se nahaja v Lazah pri Dolskem. Od tam se odpravite proti glavni cesti, ki vodi skozi vas, kjer vas tabla usmeri na pot proti Jančam. Pot nadaljujete skozi vas, kjer vas na koncu markacija usmeri desno na kolovoz. Pri novozgrajeni kapelici zavijete desno, prečkate manjši mostiček ter se povzpnete strmo v breg in sledite markacijam vse do vrha Janč.
Vozni red vlakov s cenikom si lahko ogledate na spletni strani Slovenskih železnic: Vozni redi s cenikom

Z avtobusom:

Po Sadni cesti vodi mestna avtobusna linija številka 29, ki povezuje Kodeljevo, Moste, Vevče, Zadvor, Sostro, Besnico, Trebeljevo, Volavlje in Tuj Grm. Avtobus vozi od ponedeljka do petka. Priporočamo vam, da si predhodno ogledate vozni red na strani Ljubljanskega potniškega prometa: Vozni red mestni potniški promet

IZ LITIJSKE SMERI

Z avtom ali s kolesom:

Iz litijske smeri dostopate po cesti, ki vodi iz Litije proti Šmartnem pri Litiji, kjer v glavnem križišču zavijete desno proti Besnici. Pot vas bo vodila po dolini skozi Zavrstnik, Štangarske Poljane ter Gozd – Reka, kjer se prične nekoliko ovinkasta cesta proti Trebeljevim, kjer se prične Sadna cesta.

Na Janče in Sadno cesto se lahko odpravimo z avtom ali kolesom tudi iz Jevnice. Iz Jevnice vodita dve poti. Ena pot je skozi Tuj grm in druga skozi Zgornjo Jevnico. Obe poti sta opremljeni s smerokazi.

IZ DOLENJSKE SMERI:

Z avtom ali s kolesom:

Iz dolenjske smeri z avtom dostopate preko Višnje Gore. Iz smeri Višnja Gora vodi najkrajša pot skozi vasi Vrh pri Višnji Gori, Leskovec, Mali Vrh pri Prežganju, kjer se prične Sadna cesta.

Iz grosupeljske smeri avtocesto zapustite pri odcepu za Grosuplje, nato pot nadaljujete skozi Paradišče do Velike Slivnice in Malega Lipoglava.

Načrt poti Sadne ceste

sadnacesKako do nas